Annons

M vill skärpa migrationspolitiken - Regeringen backar om Bodström

Moderatstämman gav under söndagen ett massivt stöd för en skärpt migrationspolitik. Partiet vill på sikt avskaffa rätten att söka asyl inne i EU och i stället införa ett kvotflyktingssystem.

Den nyvalde partiledaren Ulf Kristersson har fått ett flygande start. Moderaterna visar en signifikant uppgång jämfört med augusti, visar SvD/Sifos mätning som presenterades i går Partiet har passerat SD som landets andra största parti.

Enligt Sifo har den största nettoförflyttningen skett av väljare som gått från Sverigedemokraterna till just Moderaterna.

Även i Österrike blåser det konservativa vindar. Vid dagens parlamentsval blir borgerliga ÖVP, med den unge partiledaren Sebastian Kurz, största parti.

Men även Högerpopulistiska Frihetspartiet FPÖ går mot ett massivt genombrott.

SvD:s granskning av pensionsbolaget Allra har i veckan rullat vidare. I fredags häktades Vd:n Alexander Ernstberger misstänkt för grov trolöshet mot huvudman. Och i lördags hävde regeringen sitt beslut att utse den före detta styrelseledamöten i Allra, Thomas Bodström, till landshövding i Stockholms län. ”Det saknas förtroende för honom bland flera politiska partier”, skrev regeringen i ett pressmeddelande.

Fortsatt trevlig söndag!

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons