”M vill öka bilberoendet och skapa mer utsläpp”

Vi miljöpartister ser goda möjligheter att skapa ett effektivt transportsystem på Södertörn, utan Tvärförbindelse Södertörn och svikna klimatåtaganden. Men ni moderater vill till varje pris fortsätta bygga omodern infrastruktur, skriver fyra MP-politiker från Södertörn i en slutreplik.

Under strecket
Publicerad
Foto: Pontus Lundahl/TT
Annons

Moderaterna Martina Mossberg och Sven Gustafsson, i Haninge, kallar motståndet mot Tvärförbindelse Södertörn ett svek mot över 400 000 invånare och alla kommuner på Södertörn. De anser att S och M ska respekteras i stora och avgörande frågor för Stockholmsregionens utveckling, vilket för dem innebär att tvinga fram Tvärförbindelse Södertörn.

Vi, å andra sidan, tycker att vi måste lägga partipolitiken åt sidan i de stora och avgörande frågorna, vilket för oss handlar om den klimatutmaning som vi har framför oss. Att minska utsläppen från transporterna är ett måste! Trafikverket och Naturvårdsverket är eniga: Ny teknik räcker inte – det kommer krävas en avsevärd minskning av motortrafiken och de största utsläppsminskningarna måste ske i storstadsregionerna! Detta kräver i sin tur en omställning av hela vår planering av transportsystemet.

Annons
Annons
Annons