Annons
X
Annons
X

M: Löfven far med osanning

Stefan Löfven (S) får kritik av Moderaterna efter lördagens tal i Örebro. Framförallt för att han sagt att oppositionen vill införa lägre ingångslöner.

– Moderaterna vill inte sänka några löner, vi vill att alla ska ha bra löner. I stället för att döma ut oss borde han i stället presentera reformer på vad han vill göra, säger Moderaternas arbetsmarknads- och integrationspolitiska talesperson Elisabeth Svantesson.

Elisabeth Svantesson (M).
Elisabeth Svantesson (M). Foto: Lars Pehrson

Under lördagen talade statsminister Stefan Löfven (S) till kollegerna på partiets kommundagar i Örebro, frågor som välfärd och migration var i fokus.

I sitt tal riktade han också en känga till ”höger”. Löfven sade att Alliansen vill sänka skatterna med 64 miljarder. Han talade också om hur de vill behålla vinstjakten i välfärden och införa lägre ingångslöner ("statliga fattiglöner", kallar Löfven det för).

– I motståndet mot den svenska modellen är högern väldigt konsekvent, säger han – för att tydligt visa var skiljelinjerna går i svensk politik, sade Löfven.

Annons
X

Uttalanden som fick Moderaternas arbetsmarknads- och integrationspolitiska talesperson att reagera.

– Vi moderater är inte emot den svenska modellen. Vi vill ha bra löner i Sverige och vill inte heller sänka löner. När han säger så far han med osanning, sade Elisabeth Svantesson (M), till SvD om Löfvens anklagelser.

Svantesson berättar vidare att hon tycker att Löfven i sitt tal borde ha fokuserat på regeringens politik och förslag på hur nyanlända ska komma i arbete – i stället för att döma ut Moderaterna.

– Han borde ha lagt kraft på vad Sverige behöver, alltså fler reformer, något som regeringen saknar i dag. Men i stället för att ta ansvar för svensk politik så väljer han att döma ut det vi gör, sade Svantesson (M).

Annons

Elisabeth Svantesson (M).

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X