Annons
X
Annons
X

M varnar personal för att rösta rött

Moderaterna i Stockholms län varnar i ett brev landstingsanställda för att rösta fram en vänsterregering i höst.

Av TT

M-kansliet anser att det är tydligt att partiet är avsändare, inte arbetsgivaren.

I brevet skriver Moderaternas valledare i landstinget Kristoffer Tamsons att unga anställda kan drabbas av Socialdemokraternas förslag att ”chockhöja” arbetsgivaravgiften för alla anställda som är yngre än 25 år. ”Det motsvarar totalkostnaden för cirka 500 av våra unga medarbetare . . . Bakom dessa siffror finns människor av kött och blod”, skriver han.

Jens Sjöström (S), gruppledare i sjukvårdsstyrelsen södra tycker att brevet är direkt osmakligt.

Annons
X

– I stället för att ta politiskt ansvar för vårdkrisen försöker Moderaterna skrämma unga människor med tomma hot, säger han till Metro.

”Brevet” som Tamsons - tidigare en av statsminister Fredrik Reinfeldts närmaste medarbetare - skrivit är publicerat som ett öppet brev på landstingets hemsida. Där finns en särskild avdelning under press, där alla partier skriver politiska pressmeddelanden med jämna mellanrum.

– Vi är väldigt tydliga i brevet att det är från Moderaternas kansli och att jag är valledare för Moderaterna. Dessutom ligger det på webbdelen där alla partier lägger upp pressmeddelanden. Det är inte konstigare än så, säger Kristoffer Tamsons.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  TT: Du skriver att landstingets kostnader chockhöjs med 115 miljoner kronor. Men Socialdemokraterna skriver ju i sin budget att förslagen blir neutrala för kommunen.

  – Ja, de skriver det, men jag upplever att de inte har täckning för den utfästelsen. Deras budget innehåller stora hål, så de har inte råd med allt de lovar.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X