Annons

M väljer ny partiledare 8 oktober - Fackeltåg till Kim Walls minne

Moderaterna väljer troligen ny partiledare efter Anna Kindberg-Batra vid en extra stämma söndagen den 8 oktober. Partistyrelsens arbetsutskott tar det definitiva beslutet på tisdag.

Förslaget arbetades fram under valberedningens möte i Stockholm i dag.

– Diskussionerna har varit konstruktiva. Den allmänna meningen var att det var betydelsefullt att få till en extra stämma snabbt. Vi är också eniga om vikten av att gå ut brett och söka en ny ledare, säger Suzanne Frank, ordförande för Kronobergs M-förbund.

Efter flera dagars hård press, med misstroenden från flera M-distrikt med Stockholm i spetsen, som Anna Kindberg-Batra i fredags bestämde sig för att lämna posten som partiledare.

Reaktionerna kom snabbt på hennes avgång. Många hyllade hennes starka tal vid presskonferensen. ”Grymt imponerande”, sade till exempel Moderaternas tidigare chefsstrateg Per Schlingmann.

Tidigare i veckan fann dansk polis kvarlevorna efter den svenska journalisten Kim Wall i Öresund. Hon misstänks ha mördats ombord på den danske uppfinnaren Peter Madsens ubåt Nautilus dit hon rest för att skriva ett reportage.

I helgen hölls ett fackeltåg utanför Köpenhamn till minne av Kim Wall.

Den svenska ryttaren Peder Fredricson vann hoppningens EM-final med minsta möjliga marginal. Han gick ut sist i finalens andra runda på Ullevi i Göteborg och hade råd med en rivning och ett tidsfel. Precis det fick Fredricson också – vilket alltså räckte till guld inför en jublande hemmapublik.

Fortsatt trevlig söndag.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons