M: Utspelet är ett svek mot hela Södertörn

Tvärförbindelse Södertörn är ett av de viktigaste infrastrukturprojekten för Stockholmsregionen. Därför är utspelet från kommunalrådet Johan Svensk (MP) inte bara ett svek mot Haninge utan mot alla Södertörnskommunerna och över 400 000 invånare, skriver Martina Mossberg (M) och Sven Gustafsson (M), Haninge.

Under strecket
Publicerad

Sven Gustafsson (M) och Martina Mossberg (M)

Foto: Moderaterna, Bertil Ericson/TT
Annons

En miljöpartist och en vänsterpartist från Haninge har i ett debattinlägg (23/10) uttryckt en förhoppning om att Tvärförbindelse Södertörn inte kommer att byggas och att de emotsätter sig kommunens remissvar på statens förslag till nationell plan för infrastruktur och Länsplan 2018–2029. Tvärförbindelse Södertörn benämns av debattörerna som ”miljöbov” och sägs vara ”en prioritering av män framför kvinnor”.

I normala fall föranleder sådana debattinlägg inte särskilt starka reaktioner. Haninge har tillsammans med övriga kommuner på Södertörn ett långvarigt partiöverskridande samarbete runt viktiga infrastruktursatsningar i vår del av regionen, varav Tvärförbindelse Södertörn är ett av de viktigaste. Styrkan i samarbetet ligger i att ansvarstagande partier i våra kommuner alltid kunnat lägga politiska konflikter åt sidan när det gäller de stora och avgörande frågorna för kommunernas utveckling. Det som föranleder reaktioner denna gång är att en av artikelförfattarna är kommunalråd i Haninge.

Annons
Annons
Annons