Annons

M tar till skamgrepp i debatten

Under strecket
Publicerad

Politik är viktigt. Det svenska folket förtjänar en politisk debatt där företrädare för riksdagens partier bemöter varandras förslag med hållbara argument och genomtänkt kritik. Därför är det djupt bekymmersamt när
Anna Kinberg Batra och Hillevi Engström sprider rena osaningar i sin replik på Gustav Fridolins artikel från här på Brännpunkt. Företrädare för Sveriges största parti borde inte behöva nedlåta sig till sådana skamgrepp i debatten.

Den beskyllning om ofinansierade förslag som Kinberg Batra och Engström sprider i sin artikel är direkt felaktiga. Debattörerna skulle, om de var intresserade av en relevant debatt, ha kunnat läsa i Miljöpartiets budgetmotion hur vi krona för krona fullt ut finansierar våra reformer. Det gäller självklart även de 15 miljarder kronor vi under tre år satsar utöver regeringens budget på ökad välfärd och fler anställda i kommuner och landsting. Det är inte bra för Moderaternas förtroende att komma med felaktiga påståenden och vi utgår från att detta var ett engångsmisstag som inte kommer att upprepas. Både moderaternas och debattörernas eget förtroende skulle tjäna på att de i denna fråga gjorde en så kallad ”Juholtare” och erkände att beskyllningen är felaktig.

Annons
Annons
Annons