Annons
X
Annons
X

M röstar nej när det verkligen gäller

REPLIK | BARNOMSORG

I över hälften av Sveriges kommuner finns i dag inte barnomsorg på obekväm arbetstid.
Ibrahim Baylan

Margareta Pålsson, ordförande (M) i riksdagens utbildningsutskott, skriver på Brännpunkt (
26/4) att Moderaternas utgångspunkt är att föräldrars tillgång till barnomsorg på obekväm arbetstid ska motsvara behovet. Också statsminister Fredrik Reinfeldt har uttalat behovet av fler nattöppna förskolor.

Men i går (26/4), när riksdagens utbildningsutskott skulle fatta beslut om att ge kommunerna ett stimulansbidrag så att de kan erbjuda barnomsorg på kvällar, helger och nätter, då röstar Moderaterna och de andra borgerliga regeringspartierna nej.

Annons
X

I över hälften av Sveriges kommuner finns i dag inte barnomsorg på obekväm arbetstid. Det ställer till problem för de föräldrar som arbetar kvällar, helger och nätter, vilket är vanligt inom inte minst vården, industrin, servicesektorn och kulturvärlden.

Barnomsorg på kvällar, nätter och helger är en reform som möjliggör för fler föräldrar att kunna ta ett jobb. Inte minst för ensamstående föräldrar som jobbar obekväm arbetstid uppstår det problem att få och behålla ett jobb, och därmed sin försörjning, när det inte finns barnomsorg de tider man jobbar.

Moderaterna pratar om att utveckla välfärden men när det väl gäller då röstar de nej.

IBRAHIM BAYLAN (S)

utbildningspolitisk talesperson och vice ordförande i riksdagens utbildningsutskott

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X