Annons
X
Annons
X

M-politiker riskerar avstängning efter invandringskritiska tweets

Moderatpolitikern Björn Schaerström, fullmäktigeledamot i Vallentuna, kan uteslutas ur partiet på grund av sina tweets. ”Hallå du korkade Zoran Ismail! Vi invandringskritiska är INTE mot invandring eller invandrare! MEN VI VILL TA MIG FAN INTE FÖRSÖRJA DEM!!!”, löd ett av inläggen.

Foto: TWITTER

Förutom att skriva kritiskt om invandring och komikern Soran Ismail, riktar Björn Schaerström kängor mot bland andra integrationsminister Erik Ullenhag (FP) och Statsminister Fredrik Reindfledt (M) ”Korkskallen Ullenhag som jämför barndop med manlig omskärelse borde uteslutas ur Fp. Reinfeldt som tillåter det borde ut ur Moderaterna!.” skriver han i ett tweet.

Nu har Moderaterna öppnat ett uteslutningsärende mot Björn Schaerström, som ska avgöras i partistyrelsen, enligt SVT.

– Det finns massor av tweets som inte känns som att det är förenligt med moderata värderingar, och vi tycker inte att han är en bra representant för partiet, säger Elisabeth Somp, kommunikationschef för Moderaterna Stockholm stad och län till SvD.

Annons
X

Vad i tweetsen är det som är olämpligt?

– Det handlar om ett tonläge och om människosyn som vi finner är oacceptabelt, säger Elisabeth Somp.

Björn Schaerström menar att uteslutningsärendet visar att det är lågt till tak inom Moderaterna.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det säger mer om partiet än om mig, säger Björn Schaerström till SvD.

  Det ingår väl också i politiken att man får ta till lite tuffare språk.
  Björn Scaerström

  Han tycker att den svenska invandringspolitiken är för generös, men att han inte har något emot invandring eller invandrare så länge de som invandrar till Sverige kan försörja sig själva. Björn Schaerström tycker också att Sverige ska hjälpa flyktingar – men helst ska de få hjälp på andra platser än i Sverige.

  Björn Schaerström säger att hans syn på invandring uppenbarligen inte går ihop med moderaternas politik, men hävdar att han är i kontakt med många andra i partiet runt om i landet som tycker som honom. Björn Schaerström säger att han kommer att fortsätta slåss för förändring i M.

  – Det är mitt parti lika mycket som deras. Jag har varit med i moderaterna sedan slutet av 60-talet och sett hur de tagit in ett gäng reklamsnubbar som förändrade partiet och sålde samtidigt ut partiets själ och innehåll.

  Björn Schaerström tycker inte att han skrivit nedsättande om människor.

  – Jag argumenterar i sak. Jag är kritisk till svensk politik.

  Att använda ord som jubelidiot och kalla meningsmotståndare korkade, är det inte nedsättande?

  – Men ibland förtjänar en del personer sådant. Det ingår väl också i politiken att man får ta till lite tuffare språk. Vad är det i förhållande till att driva fel politik?, säger Björn Schaerström.

  Elisabeth Somp säger att om Björn Schaerström vill påverka moderaternas politik finns det interna forum för det som är lämpligare än Twitter. Att många inom partiet skulle hålla med Björn Schaerström i kritiken mot M känner Elisabeth Somp inte igen sig i.

  – Det får stå för honom, säger hon.

  Annons
  Annons
  X
  Foto: TWITTER Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X