Annons
X
Annons
X

M-politiker fick för mycket bidrag

Efter uppmärksamheten kring S-ledaren Håkan Juholts felaktiga hyresersättning har nu ytterligare två riksdagsledamöter begärt sänkt ersättning för de övernattningslägenheter de har i Stockholm, enligt SVT:s Rapport.

Av TT
(uppdaterad)
Betty Malmberg, riksdagsledamot för Moderaterna.
Betty Malmberg, riksdagsledamot för Moderaterna. Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX

Det är Betty Malmberg (M) och Anne Marie Brodén (M) som nu begärt sänkt ersättning för de övernattningslägenheter.

Det innebär att det nu är totalt fyra riksdagsledamöter, förutom Håkan Juholt, som fått för stor ersättning för sina övernattningsbostäder.

Uppmärksamheten kring bostadsersättningarna för riksdagsledamöterna tog fart efter Aftonbladets avslöjande att Håkan Juholt låtit skattebetalarna stå för hela kostnaden för hans lägenhet i Västertorp i Stockholm, trots att han delar den med sin sambo.

Annons
X

Totalt har han därmed fått 160 000 kronor för mycket betalt sedan 2007. Håkan Juholt har sagt att han inte känt till reglerna och bett om ursäkt. Trots det har han varit hårt pressad sedan dess, och Socialdemokraterna rasade kraftigt i opinionen efteråt.

Senast i raden är två av Moderaternas riksdagsledamöter, som anmält till riksdagsförvaltningen att de fått för mycket ersättning.

Betty Malmberg vill, enligt Rapport, att den så kallade logiersättningen från riksdagsförvaltningen halveras. Dessutom vill hon betala in 9 260 kronor som hon anser sig ha fått för mycket utbetalt.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Anne Marie Brodén vill att ersättningen sänks med 1 500 kronor i månaden.

  Tidigare har även centerpartisterna Emil Källström och Erik A Eriksson fått för mycket pengar som de nu betalar tillbaka. I Emil Källströms fall rör det sig om 3 668 kronor medan det i Erik A Erikssons fall är 140 000 kronor.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X

  Betty Malmberg, riksdagsledamot för Moderaterna.

  Foto: HENRIK MONTGOMERY/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X