Annons

M måste ha en politik för hela landet

Moderaternas partisekreterare Kent Persson säger att partiet tidigare har varit ”stockholmsfixerat” och nu tänker sluta med det. Det krävs dock mer än så för att hitta en politik som på längre sikt fungerar i hela landet, skriver riksdagsledamoten Tobias Sjö (M).

Under strecket
Publicerad

Moderaterna har tillsatt ett flertal arbetsgrupper för att utveckla politiken inför valet 2014. Det är ett gediget jobb som läggs ned i många arbetsgrupper för att hitta lösningar på de dagsaktuella samhällsproblemen och på de frågor som bedöms vara aktuella i kommande valrörelse.

Det är dock viktigt att Moderaterna inte glömmer att också det längre perspektivet behövs. I vissa frågor är detta extra angeläget, inte minst mot bakgrund av det tema som Moderaterna valde för det nyss avhållna ”Sverigemötet” i Karlstad, där lokala företrädare från alla delar av landet samlades. Temat för mötet var ”Vi älskar hela Sverige”, något som partisekreteraren Kent Persson i en debattartikel konkretiserade med att partiet tidigare har varit ”stockholmsfixerat” och nu tänker sluta med det. Det krävs dock mer än så för att hitta en politik som på längre sikt fungerar i hela landet.

Annons
Annons
Annons