M kritiserar Centern för uppgörelse

Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson, Elisabeth Svantesson, kritiserar Centerledaren Annie Lööf för att ha gjort upp med regeringen. Arkivbild.
Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson, Elisabeth Svantesson, kritiserar Centerledaren Annie Lööf för att ha gjort upp med regeringen. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery/TT

Moderaterna kritiserar Centerpartiet för att åter stödja en socialdemokratisk statsminister och för att ha lagt sig platt i förhandlingarna om skog och strand, trots att detaljerna inte är kända.

Under strecket
Lars Larsson/TT
Publicerad
Annons

”Även om inte alla detaljer är kända tyder allting på att Centerpartiets ambition om stärkt äganderätt över skogen och ett förbättrat strandskydd har kommit på skam. När Miljöpartiet firar en seger att Centerpartiet gav sig i förhandlingarna så är det människorna på landsbygden som får betala priset”, hävdar partiets ekonomisk- politiska talesperson Elisabeth Svantesson i en skriftlig kommentar.

Moderaterna konstaterar också att det är svårt att granska överenskommelsen i grunden. Det beror på att propositionen om skogspolitiken och lagrådsremissen med förslagen om ändringar av strandskyddet inte fanns att läsa för utomstående när uppgörelsen offentliggjordes.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons