Annons

M kräver svar om svenska barn i IS-lägren

Bild från flyktinglägret al-Hol i nordöstra Syrien där flera barn till svenska misstänkta IS-anhängare befinner sig. Arkivbild.
Bild från flyktinglägret al-Hol i nordöstra Syrien där flera barn till svenska misstänkta IS-anhängare befinner sig. Arkivbild. Foto: International Rescue Committee/TT

Moderaterna kräver besked från statsminister Stefan Löfven (S) om vilka planer regeringen har för de barn till svenska misstänkta IS-anhängare som finns i bland annat al-Hol-lägret i norra Syrien.

Under strecket
TT
Publicerad

I en debattartikel i Expressen skriver Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets utrikespolitiske talesperson Hans Wallmark att "regeringen har ett ansvar att informera både oppositionen och svenska folket om sina planer vad gäller IS-anhängarnas barn".

Enligt skribenterna har Moderaterna tidigare ställt ett antal skriftliga frågor till regeringen men inte fått "ett enda konkret svar". Kristersson och Wallmark vill nu få svar på om regeringen har planer på att hämta hem barnen från lägren och om barnens föräldrar då också ska få möjlighet att resa till Sverige.

Annons
Annons
Annons