M i Skåne följer partilinjen - röstar inte för motion mot DÖ

Moderaterna i det tunga Skånedistriktet kommer inte att arbeta för att riva upp decemberöverenskommelsen (DÖ). Det står klart sedan en motion om att driva skrotning inte röstades igenom. ”Frågan kanske inte blir av så stor betydelse”, säger förbundsstyrelsens ordförande Lars-Ingvar Ljungman.

Under strecket
Publicerad
Annons

I 11 av 26 moderata länsförbund har det kommit förslag som går ut på att en skrotning av DÖ ska drivas på Moderaternas partistämma i oktober, enligt en genomgång av SVT. Även i Jämtland röstade Moderaterna på lördagen för att följa partilinjen, och därmed inte verka för att riva upp överenskommelsen som fattades för att minoritetsregeringar ska kunna få igenom sin politik. I Norrbotten fick dock en motion mot DÖ bifall. Också Östergötland har tidigare röstat för att driva att DÖ rivs upp.

I tunga M-distriktet Skåne, där var tionde väljare finns, fanns tre förslag att ta ställning till. Det ena var bifall till en motion från Kävlinges kommunalråd Pia Almström och kollegan Sofia Lindblom om att driva skrotning av DÖ, det andra att rösta för avslag till motionen. Det tredje alternativet var förbundsstyrelsens förslag - att motionen ska anses besvarad med att styrelsen delar en del av kritiken som förs fram, men att styrelsen inte ser något alternativ som är bättre än DÖ och att motionen därför inte kan bifallas. Det blev alltså det sistnämnda förslaget som röstades igenom.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons