Annons

M: Historiskt misstag att stänga ner kärnkraft

Ringhals 1 och 2, som på måndagen stängs ned.
Ringhals 1 och 2, som på måndagen stängs ned. Foto: Adam Ihse/TT

Att Ringhals 2 stängs på måndagen kommer att försämra möjligheten till en stabil och fossilfri elproduktion. Vi vill istället att Vattenfall ska se över förutsättningarna för att driva vidare Ringhals 1 och 2, skriver Ulf Kristersson och Louise Meijer, Moderaterna.

Under strecket
Publicerad

Ulf Kristersson och Louise Meijer.

Foto: Tomas Oneborg, PressbildBild 1 av 1

I morgon, måndag, fortsätter avvecklingen av den svenska kärnkraften. Ringhals 2 stänger trots varningar om att nedläggningen riskerar leda till ökade utsläpp och försvåra Sveriges gröna omställning. Mot bättre vetande försämrar Socialdemokraterna både klimatpolitiken och svensk konkurrenskraft, skriver Ulf Kristersson.

Sverige har några av världens mest ambitiösa klimatmål. Med världens näst renaste elproduktion har vi också unika förutsättningar att bli ett av världens första fossilfria välfärdsländer. Men dagens politik är enligt flera bedömare otillräcklig för att vi ska kunna nå våra klimatmål. Svenska utsläpp har knappt minskat sedan den rödgröna regeringen tillträdde, och förra året rapporterades endast små minskningar som är långt ifrån tillräckliga om vi ska nå riksdagens målsättning om nettonollutsläpp 2045.

Annons
Annons
Annons