Annons

M bör rösta nej till datalagringsdirektivet

Datalagringsdirektivet innebär en total integritetskränkning. Moderaterna bör ta sitt ansvar för människors rättigheter och rösta nej, skriver Erik Bengtzboe, Muf.

Publicerad

Den här veckan kommer riksdagen att rösta om införandet av datalagringdirektivet. Beslutet fattas på onsdag och redan 1 maj är tanken att sparandet av all kommunikation börjar. Dina sms, dina mobilsamtal, dina telefonsamtal, din e-post, internetuppkoppling och mobilpositioner kommer att lagras och ska finnas tillgängliga. Detta betyder att din mobiltelefon blir i förlängningen en spårsändare i statens tjänst och att alla dina steg på internet kartläggs. Staten ska veta vem du pratar med, hur länge ni pratar och var du pratar. Integritetskränkningen är total. Något liknande skulle aldrig accepteras om det gällde vår post eller våra tidningar.

Gunnar Hökmark, moderat och vice partigruppsordförande i EPP, har kallat direktivet för mycket integritetskränkande. Beatrice Ask skrev under sin tid i justitieutskottet 2005 att ”förslaget innebär att alla som använder sig av elektroniska kommunikationsformer får acceptera att blir registrerade och övervakade. Det är en allvarlig kränkning av den personliga integriteten och de mänskliga rättigheterna.”

Annons
Annons
Annons