Annons
X
Annons
X

M blundar för orsaken till översvämningarna

Mälaren till vänster, och Saltsjön till höger om Slussen i Stockholm.
Mälaren till vänster, och Saltsjön till höger om Slussen i Stockholm. Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX

REPLIK | SLUSSEN

Biltrafikens utsläpp bidrar som bekant till ökad växthuseffekt.
Daniel Helldén

Moderaterna, genom Sten Nordin och Joakim Larsson, kräver att Miljöpartiet ska ta ansvar för att lösa frågan om risken för översvämningar i Stockholm, och då främst runt Slussen (
Brännpunkt 12/7). Miljöpartiet har aldrig motsatt sig en reglering av Mälaren, och vi gör det inte nu heller. Vi har pekat på att man i arbetet med detaljplanen för Slussen måste ta hänsyn till risken för översvämningar.

Men vi har också pekat på att orsakerna till översvämningarna som nu drabbar framför allt södra delarna av Sverige beror på växthuseffekten. Biltrafikens utsläpp bidrar som bekant till ökad växthuseffekt.

Annons
X

Miljöpartiet vill öka kollektivtrafiken och möjligheten att gå och cykla i Stockholm. Vilket vi också försökt göra genom att vi sökte samarbete med majoriteten i Stockholms stadshus för att påverka utformningen av Slussen. Allt för att kollektivtrafiktrafiken, cykel- och gångtrafiken skulle ges större utrymme på bekostnad av utrymmet för biltrafik. Moderaternas svar blev en gigantisk bro och fler motorvägar så att fler kan ta bilen.

Vi tycker det är bra att Moderaterna vill ta ansvar för klimatet, men tycker att man talar med kluvna tungor när man med ena handen vill satsa 30-40 miljarder på två mil förbifart för biltrafiken, och å andra sidan hävdar att man vill göra något åt översvämningar som orsakats av växthuseffekten.

DANIEL HELLDÉN (MP)

Stäng

SvD:s NYHETSBREV – dagens viktigaste nyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  oppositionsborgarråd i Stockholm stad

  Annons
  Annons
  X

  Mälaren till vänster, och Saltsjön till höger om Slussen i Stockholm.

  Foto: JONAS EKSTRÖMER/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X