X
Annons
X

M: ”Att stoppa Uber hämmar utvecklingen”

Moderaterna är kritiska till regeringens ansatser om skärpt regelverk för taxibranschen. Jessica Rosencrantz (M), vice ordförande för riksdagens trafikutskott, menar att tjänster som Uberpop bara är en del i delningsekonomins frammarsch och att förslag som taxametertvång riskerar att hämma teknikutvecklingen.

Läs mer om Taxibråket
”Jag är rädd att regeringen kommer att försöka använda gårdagens lagstiftning till morgondagens teknik” säger Jessica Rosencrantz (M) om regeringens utredning av taxibranschen. Stora protester mot Uber har rasat i bland annat Frankrike (bilden) där demonstranter har satt upp skyltar med
”Jag är rädd att regeringen kommer att försöka använda gårdagens lagstiftning till morgondagens teknik” säger Jessica Rosencrantz (M) om regeringens utredning av taxibranschen. Stora protester mot Uber har rasat i bland annat Frankrike (bilden) där demonstranter har satt upp skyltar med "Återvänd till garaget" och ”Uber försvinn”. Foto: Andreas Alfredsson/Moderaterna/ Bertil Ericsson/TT

Nya tjänster som förändrar taxibranschen har fått regeringen att utreda om lagändringar krävs för att undvika skattefusk, något som SvD Näringsliv skrev om i går.

”Jag är rädd att regeringen kommer att försöka använda gårdagens lagstiftning till morgondagens teknik” säger Jessica Rosencrantz (M) om regeringens utredning av taxibranschen. Stora protester mot Uber har rasat i bland annat Frankrike (bilden) där demonstranter har satt upp skyltar med "Återvänd till garaget" och ”Uber försvinn”.

Foto: Andreas Alfredsson/Moderaterna/ Bertil Ericsson/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X