Lyxiga recept till nyårsmiddagen

Avsluta 2010 med stil. Här är nyårsmiddagens tungviktare. Helstekt oxfilé, hummer eller lamm. Gott nytt år.

Under strecket
Publicerad
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE
Foto: JUREK HOLZER
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE
Foto: JUREK HOLZER
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE
Annons
Foto: JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Foto: TASTELINE
Foto: JUREK HOLZER

OXFILÉ * HUMMER * LAMM * ENTRECÔTE

Foto: JUREK HOLZER

Helstekt rosmarinentrecôte

Servera gärna med små delikatesspotatisar som har rostats i ugnen tillsammans med en halverad vitlök, hasselnötter mm.
Till receptet.

Foto: TASTELINE
Annons
Annons
Foto: TASTELINE
Foto: JUREK HOLZER
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE

Oxfilé med söt ancho-chokladkryddning

Choklad och oxfilé är en fantastisk kombination. Chokladens beska och sötma lyfter fram grillsmaken perfekt.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Helstekt oxfilé

Att helsteka köttet är smart om man inte vill stå i stekos när gästerna kommit. Purén och svampskyn kan också göras klar.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Oxfilé med vitlökssmör

Det går att göra persiljesmpör om man inte vill ha vitlök. Servera med potatiskaka (se separat recept).
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Vitlöksgratinerad oxfilé

Coeur de filet provencale. En klassisk bjudrätt. Imponerande men ändå behändig och bra bjudmat som går att förbereda i god tid.
Till receptet.

Foto: TASTELINE
Annons
Annons
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE
Foto: JUREK HOLZER
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE
Foto: TASTELINE

Lyxig oxfile i gott sällskap

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Helstekt lammytterfilé med ljummen pastasallad

Det här är ett recept från en av våra finalister i Årets Hemmakock 2004.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Lammnavarin

Lätt som en plätt och så gott. Bjud ugnstekt potatis till. Ris eller pasta fungerar också bra. Kan med fördel lagas dagen innan.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Ljummen hummerhalva

Rätten kan förberedas i god tid och förvaras kylskåpet före gratinering.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Hummersallad med dijon och parmesandressing

Tips! För en billigare rätt kan hummern bytas ut mot räkor.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Gratinerad hummer med basilika och oliver

Hummern gratineras med ett täcke av oliver, basilika och västerbottenost.
Till receptet.

Foto: TASTELINE

Hummersoppa med hummersallad och citruscrème

Nyårsmeny 2004 - Recept av Sofia Sjödin.
Till receptet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons