Lyxiga långkok

Ta en mysig hemmadag och låt en gryta puttra långsamt på spisen. Här är våra besökares långkoksfavoriter.

Under strecket
Publicerad
Långkok i ugnen är det bästa som finns. Medan maten puttrar kan man ägna sig åt annat.

Långkok i ugnen är det bästa som finns. Medan maten puttrar kan man ägna sig åt annat.

Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
ULRIKA EKBLOM
Foto: ULRIKA EKBLOM
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
Annons
Långkok i ugnen är det bästa som finns. Medan maten puttrar kan man ägna sig åt annat.

Långkok i ugnen är det bästa som finns. Medan maten puttrar kan man ägna sig åt annat.

Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
1/2
Långkok i ugnen är det bästa som finns. Medan maten puttrar kan man ägna sig åt annat.

Långkok i ugnen är det bästa som finns. Medan maten puttrar kan man ägna sig åt annat.

Foto: JUREK HOLZER
2/2
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Grytstekt fläskkarré med äppelsås

Äpplen och katrinplommon till en saftig bit fläskkarré, åh så gott. Jag brukar inte använda köttermometer när jag grytsteker fläskkarré, utan låter den puttra tills den känns mör när jag sticker i den med en provsticka.
Till receptet

Vin: Errázuriz Estate Pinot Noir, 89:-, 2009, Casablanca, Chile, 6294.

Foto: JUREK HOLZER

Lammgryta med vita bönor och sugar snap peas

En mustig väldoftande gryta som serveras med ett gott bröd. Det karamelliserade sockret ger såsen extra smak.
Till receptet på Tasteline

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Grytstekt fransyska

Bjud på en klassisk stek nästa gång ni ska ha gäster. Betydligt smidigare än att stå och steka portionsbitar till alla.
Till receptet på Tasteline

Foto: JUREK HOLZER

Långkokta ärter

Det här är Carlo Barsottis mammas ärter, ur hans bok Ät och njut med Slow Food. Ärterna blir lätt skrynkliga med en ljuvlig smak.
Till receptet på Tasteline

Foto: JUREK HOLZER

Boeuf Bourguignon

Den godaste av alla grytor, festlig nog att ställa på bordet även när det kommer gäster.
Till receptet på Tasteline

Äkta chiligryta

En rustik, rökig gryta med chipotle som blir allas favorit. Chipotle är rökt och torkad chilifrukt som finns i grönsaksdisken.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons
ULRIKA EKBLOM
Foto: ULRIKA EKBLOM
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER
TASTELINE
Foto: TASTELINE
JUREK HOLZER
Foto: JUREK HOLZER

Nigellas långstekta kyckling

Den här kycklingen blir fantastiskt mör och saftig. Den tar tid att tillaga men går snabbt att förbereda och sköter sig själv i ugnen.
Till receptet.

Vintips: Domaine du Pré Baron Sauvignon Blanc, 89:-, Touraine, Loire, Frankrike, 2712.

Foto: ULRIKA EKBLOM

Långsamt kokt bolognese

Den allra godaste pastasåsen gör du på helt kött som får koka länge.
Till receptet på Tasteline

Majssoppa med kyckling, gulbeta och salta mandlar

Du kan förstås välja vilka kycklingdelar du vill, själv valde jag vingar och lår för att de har mest karaktär.
Till receptet på Tasteline

Foto: JUREK HOLZER

Lammgryta med plommon

Mustig lammgryta med höstens plommonskörd.
Till receptet

Foto: TASTELINE

Lammgryta allt-i-ett

Lammkotletter, potatis och grönsaker puttrar länge i en lergryta till angenäm smak och mörhet.
19 medlemsröster.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

Coq au vin

Det är svårt att få tag i tupp nuförtiden, använd vanlig kyckling istället eller, ännu hellre, majskyckling.
Till receptet på Tasteline

Het gryta med chorizo och oliver

Smakrik gryta.
Till receptet på Tasteline

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons