X
Annons
X

Lyxiga chokladdesserter

Chokladdesserter blir en nästan garanterad succé och choklad går att variera i det oändliga - vit, mörk och ljus - alla ger olika smak till efterrätten. Här är några lyxiga recept, vissa med vintips, till alla som älskar choklad.

1/4

8 mustiga chokladdesserter och 1 chocolate chip. Recept att njuta av.

Foto: MALIN HOELSTAD
2/4

Carl Butlers chokladmousse. När Carl gjorde det här receptet på 80-talet fanns det mest blockchoklad att välja på. Annat är det idag.

Foto: JUREK HOLZER
3/4

Sticky toffee-pudding ur boken Chokladdesserter.

Foto: MÅNS JENSEN
4/4
Foto: STEFAN MATTSON

Chokladfondant

Löjligt lättfixad men otroligt god dessert.
Till receptet

Foto: MALIN HOELSTAD

Aprikoskompott med rostad mandel och mörk choklad

4 portioner. Sunt och gott.
Till receptet

Vin: Graham’s Six Grapes Reserve Port, 69 kr (375 cl), Porto, Portugal, 94712.

Annons
X
Foto: FRÖKEN LINNEA

Chocolate Chip Cookies à la Subway

Mumsiga kakor som liknar de som finns på Subway. Frasiga i kanten och mjuka i mitten.
Till receptet

Foto: JAN ÅKE BENGSSTON

Chokladmousse

När Carl Butler gjorde det här receptet på 1970-talet fanns det inte så mycket choklad att välja på i Sverige. Han använde blockchoklad men här gör vi den istället med en mörk choklad med relativt låg kakaohalt. Servera med nytinade hallon. Moussen kan gärna göras en dag före servering.
Till receptet

Vintips: Château Menota, 75:-, 2008, Graves Supérieures, Frankrike, 4087, 275ml.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

    Anmäl dig här

    Sticky toffee-pudding

    6 portioner.
    Till receptet

    Foto: PELLE BERGSTRÖM

    Mintglass med chokladsås

    Tänk på att tid i frysen tillkommer.
    Till receptet

    Mölstads vintips: Château Fayau, 82 kr (375 ml); Bordeaux, Frankrike, 4172, sött.

    Lyxiga hallonbrownies med vit choklad

    Nästan som små bakelser är dessa mumsiga brownies med mörk & vit choklad med hallon.
    Till receptet

    Foto: MALIN HOELSTAD

    Chokladganachetarte med mascarponegrädde

    8 portioner. Mustig chokladdessert.
    2-3 timmar i kylen tillkommer. Den tunna mördegen ska inte gräddas. Se till att tarten är riktigt kall när den ska skäras upp och serveras. Man kan även använda en rund form och sedan skära upp tarten i tårtbitar.
    Till receptet

    Vin: Don PX Pedro Ximenez, 159:-, 2007, Montilla-Moriles, Spanien, 8266.

    Foto: CHOKLAD KUNSKAP GER MERSMAK

    Chokladcrème med hallon & chili

    Servera med chokladspiraler, några hallon och chilifrukt till de allra modigaste.
    Till receptet

    Läs även

    Annons
    Annons
    X
    Annons
    X

    8 mustiga chokladdesserter och 1 chocolate chip. Recept att njuta av.

    Foto: MALIN HOELSTAD Bild 1 av 12

    Carl Butlers chokladmousse. När Carl gjorde det här receptet på 80-talet fanns det mest blockchoklad att välja på. Annat är det idag.

    Foto: JUREK HOLZER Bild 2 av 12

    Sticky toffee-pudding ur boken Chokladdesserter.

    Foto: MÅNS JENSEN Bild 3 av 12
    Foto: STEFAN MATTSON Bild 4 av 12
    Foto: MALIN HOELSTAD Bild 5 av 12
    Foto: FRÖKEN LINNEA Bild 6 av 12
    Foto: JAN ÅKE BENGSSTON Bild 7 av 12
    Bild 8 av 12
    Foto: PELLE BERGSTRÖM Bild 9 av 12
    Bild 10 av 12
    Foto: MALIN HOELSTAD Bild 11 av 12
    Foto: CHOKLAD KUNSKAP GER MERSMAK Bild 12 av 12
    Annons
    Annons
    X
    Annons
    X
    Annons
    X
    Annons
    X