Lyxiga chokladdesserter

Chokladdesserter blir en nästan garanterad succé och choklad går att variera i det oändliga - vit, mörk och ljus - alla ger olika smak till efterrätten. Här är några lyxiga recept, vissa med vintips, till alla som älskar choklad.

Under strecket
Publicerad
8 mustiga chokladdesserter och 1 chocolate chip. Recept att njuta  av.

8 mustiga chokladdesserter och 1 chocolate chip. Recept att njuta av.

Foto: MALIN HOELSTAD
Carl Butlers chokladmousse. När Carl gjorde det här receptet på 80-talet fanns det mest blockchoklad att välja på. Annat är det idag.

Carl Butlers chokladmousse. När Carl gjorde det här receptet på 80-talet fanns det mest blockchoklad att välja på. Annat är det idag.

Foto: JUREK HOLZER
Sticky toffee-pudding ur boken Chokladdesserter.

Sticky toffee-pudding ur boken Chokladdesserter.

Foto: MÅNS JENSEN
STEFAN MATTSON
Foto: STEFAN MATTSON
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
FRÖKEN LINNEA
Foto: FRÖKEN LINNEA
JAN ÅKE BENGSSTON
Foto: JAN ÅKE BENGSSTON
PELLE BERGSTRÖM
Foto: PELLE BERGSTRÖM
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
CHOKLAD KUNSKAP GER MERSMAK
Foto: CHOKLAD KUNSKAP GER MERSMAK
Annons
8 mustiga chokladdesserter och 1 chocolate chip. Recept att njuta  av.

8 mustiga chokladdesserter och 1 chocolate chip. Recept att njuta av.

Foto: MALIN HOELSTAD
Carl Butlers chokladmousse. När Carl gjorde det här receptet på 80-talet fanns det mest blockchoklad att välja på. Annat är det idag.

Carl Butlers chokladmousse. När Carl gjorde det här receptet på 80-talet fanns det mest blockchoklad att välja på. Annat är det idag.

Foto: JUREK HOLZER
Sticky toffee-pudding ur boken Chokladdesserter.

Sticky toffee-pudding ur boken Chokladdesserter.

Foto: MÅNS JENSEN
STEFAN MATTSON
Foto: STEFAN MATTSON
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
FRÖKEN LINNEA
Foto: FRÖKEN LINNEA
JAN ÅKE BENGSSTON
Foto: JAN ÅKE BENGSSTON
1/4
8 mustiga chokladdesserter och 1 chocolate chip. Recept att njuta  av.

8 mustiga chokladdesserter och 1 chocolate chip. Recept att njuta av.

Foto: MALIN HOELSTAD
2/4
Carl Butlers chokladmousse. När Carl gjorde det här receptet på 80-talet fanns det mest blockchoklad att välja på. Annat är det idag.

Carl Butlers chokladmousse. När Carl gjorde det här receptet på 80-talet fanns det mest blockchoklad att välja på. Annat är det idag.

Foto: JUREK HOLZER
3/4
Sticky toffee-pudding ur boken Chokladdesserter.

Sticky toffee-pudding ur boken Chokladdesserter.

Foto: MÅNS JENSEN
4/4
STEFAN MATTSON
Foto: STEFAN MATTSON

Chokladfondant

Löjligt lättfixad men otroligt god dessert.
Till receptet

Foto: MALIN HOELSTAD

Aprikoskompott med rostad mandel och mörk choklad

4 portioner. Sunt och gott.
Till receptet

Vin: Graham’s Six Grapes Reserve Port, 69 kr (375 cl), Porto, Portugal, 94712.

Foto: FRÖKEN LINNEA

Chocolate Chip Cookies à la Subway

Mumsiga kakor som liknar de som finns på Subway. Frasiga i kanten och mjuka i mitten.
Till receptet

Foto: JAN ÅKE BENGSSTON
Annons
Annons
PELLE BERGSTRÖM
Foto: PELLE BERGSTRÖM

Chokladmousse

När Carl Butler gjorde det här receptet på 1970-talet fanns det inte så mycket choklad att välja på i Sverige. Han använde blockchoklad men här gör vi den istället med en mörk choklad med relativt låg kakaohalt. Servera med nytinade hallon. Moussen kan gärna göras en dag före servering.
Till receptet

Vintips: Château Menota, 75:-, 2008, Graves Supérieures, Frankrike, 4087, 275ml.

Sticky toffee-pudding

6 portioner.
Till receptet

Foto: PELLE BERGSTRÖM

Mintglass med chokladsås

Tänk på att tid i frysen tillkommer.
Till receptet

Mölstads vintips: Château Fayau, 82 kr (375 ml); Bordeaux, Frankrike, 4172, sött.

Lyxiga hallonbrownies med vit choklad

Nästan som små bakelser är dessa mumsiga brownies med mörk & vit choklad med hallon.
Till receptet

Annons
Annons
MALIN HOELSTAD
Foto: MALIN HOELSTAD
CHOKLAD KUNSKAP GER MERSMAK
Foto: CHOKLAD KUNSKAP GER MERSMAK
Foto: MALIN HOELSTAD

Chokladganachetarte med mascarponegrädde

8 portioner. Mustig chokladdessert.
2-3 timmar i kylen tillkommer. Den tunna mördegen ska inte gräddas. Se till att tarten är riktigt kall när den ska skäras upp och serveras. Man kan även använda en rund form och sedan skära upp tarten i tårtbitar.
Till receptet

Vin: Don PX Pedro Ximenez, 159:-, 2007, Montilla-Moriles, Spanien, 8266.

Foto: CHOKLAD KUNSKAP GER MERSMAK

Chokladcrème med hallon & chili

Servera med chokladspiraler, några hallon och chilifrukt till de allra modigaste.
Till receptet

Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons