Lyxbilen som får andra fordon att rodna

Continental GT cabriolet är trots allt bekvämast för två vuxna – vill man ha med två fullvuxna vänner på resan är Rolls-Royce Wraith ett bättre val, den är fyrsitsig på riktigt.
Continental GT cabriolet är trots allt bekvämast för två vuxna – vill man ha med två fullvuxna vänner på resan är Rolls-Royce Wraith ett bättre val, den är fyrsitsig på riktigt. Foto: Anders Wiklund/TT

Bentley bryter mot jantelagen genom sin blotta existens. Continental GT i cabrioletutförande bjuder på ett sinnesrikt hav av glans och elegans med dimensioner och utsmyckning som får andra fordon att rodna.

Under strecket
Publicerad

Interiören är perfektion. Den totala längden sytråd i lädersätenas diamantstickning är 2,8 kilometer. Bagageutrymmet rymmer min resväska vilket faktiskt var ett problem i den betydligt större Cabrioleten Rolls-Royce Wraith – när taket var nedfällt.

Foto: Anders Wiklund/TT

Mycket effektiva nackvärmare, ett måste i varje cabriolet. Rolls-Royce Wraith och Porsche 991 cabriolet har det inte.

Foto: Anders Wiklund/TT

Ratten är klädd i tvåfärgat läder.

Foto: Anders Wiklund/TT

Strålkastarna är något utöver det vanliga.

Foto: Anders Wiklund/TT
Foto: Stuart Morgan/Rolls-Royce
Foto: Julia B
Annons

Jag fäller ner suffletten i den kalla decemberluften och funderar på om det är V8- eller W12-motorn jag helst skulle vilja ha under huven, men blir avbruten i mitt dagdrömmande.

– Flytta på din förbannade leksak! gormar en okänd människa till mig.

Annons
Annons
Annons