TrollsLyckotroll ovanligt lyckade som långfilm

Foto: 20th Century Fox Sverige

Dans, musik och kärlek gör dig glad – inga överraskningar när danska leksakstroll får en egen långfilm. Men det teoretiskt trötta konceptet med leksaker som blir film är oväntat lyckat i ”Trolls”, skriver SvD:s Anna Hellsten.

Under strecket
Publicerad
Annons

På ett sätt är ”Trolls” bara en enda lång uppladdning inför ”Can't stop the feeling”, Justin Timberlakes bedårande neodiscohit från början av sommaren. Låten, liksom filmen, handlar nämligen om att man blir glad av dans, musik och kärlek, med det lagom uppbyggliga tilläggsbudskapet att man är ansvarig för sin egen lycka.

Centralfigur är det knallrosa och sorgfria trollet Poppy (Anna Kendrick) som leder en räddningsaktion efter att några djupt depressiva stortroll – så kallade Bergens – kidnappat hälften av deras trollkompisar för att äta upp dem under överinseende av stortrollskungen och hans ondsinta kökschef. Att äta troll är nämligen det enda sättet för Bergens att bli glada, tror de, medan småtrollen redan vet att glädje kommer inifrån – alla utom den neurotiske och grådassige surputten Branch (Timberlake) som har katastrofala erfarenheter av vad sång och dans kan leda till. Gissa om han kommer att tina upp?

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons