Annons

Männen i mitt livLyckat grepp att lista alla sina sexuella relationer

Sofia Rönnow Pessah, född 1989, arbetar som asylrättsjurist i Stockholm. ”Männen i mitt liv” är hennes litterära debut.
Sofia Rönnow Pessah, född 1989, arbetar som asylrättsjurist i Stockholm. ”Männen i mitt liv” är hennes litterära debut. Foto: Alexander Mahmoud

Vi skrattar ofta åt kvinnor som vill ha sex. Sofia Rönnow Pessahs roman om Sonia, som redogör för alla män hon någonsin har legat med, gör tvärtom – tar huvudpersonens smärta på allvar och skrattar åt männen i stället.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Varje sexuell relation blir en siffra, varje möte med en man utgör en del i en följd, ett mönster. Så är det för Sonia, huvudperson och berättare i Sofia Rönnow Pessahs debutroman ”Männen i mitt liv”. Boken följer Sonia från tonåren, via studentåren i Lund och utomlands, till påbörjad karriär. Hela romanen berättas genom Sonias sexliv. 

Scener som består av sexuella möten och relationer med män staplas efter varandra, övriga aspekter i livet fungerar bara som bakgrund. Det är ofta Sonia som tar initiativ till att ligga. Ibland blir det lustfyllt och kul, ofta blir det inte det. Sonias självhat är starkt, utan männens bekräftelse känner hon sig värdelös.

Annons
Annons
Annons