Lyckat försök att tvätta bort ”gubbstämpeln”

Astra Twin Top är ytterligare ett försök från General Motors att tvätta bort ”gubbstämpeln” från Opels mindre modeller. Ett riktigt lyckat försök.

Under strecket
Publicerad
Annons

Astra Twin Top följer modet med plåtkabrioleter på ett elegant sätt. Dessutom ser den lika fräck ut med som utan tak. Men taket tar förstås rejäl plats när man med elhjälp fällt ner det i bagageutrymmet som sedan inte är mycket mer än ett namn. Man får lägga sina väskor i baksätet i stället, för där kan ingen vuxen sitta under någon längre resa, knappt ens en tioåring. Det gäller oavsett om man kör öppet eller täckt.

De som verkligen behöver en laståsna kan ju välja en kombi som finns med samma motor. Motorn och den sexväxlade lådan jobbar fint ihop och ger både fart och styrka så det räcker – och blir över. Jag tillhör den grupp som har lite svårt att förstå att tillverkarna erbjuder jättestarka motorer i kabrioletbilar, som ju i alla fall gör sig bäst som glidare i måttliga hastigheter. Smaken är tydligen härvidlag delad, det är bara att erkänna.

Annons
Annons
Annons