Annons

A simple favorLyckad silly noir utan ärende av Bridesmaids-regissören

Både Anna Kendrick och Blake Lively är strålande i ”A simple favor”.
Både Anna Kendrick och Blake Lively är strålande i ”A simple favor”. Foto: Peter Iovino/Nordisk Film

”A simple favor” är ett slags superslickt hopplock av ”Big little lies”, ”Sova med fienden” och Kitty-böckerna. Regissören får inte riktigt till tonfallet – filmen är helt enkelt inte tillräckligt skruvad – men Anna Kendrick är så bra att det är lätt att ha överseende med feltrampen.

Publicerad

I ett mediokert litet villakök står en medioker liten mammayoutuber och vispar kaksmet inför en publik på sisådär 23 personer. Stephanie heter hon (Anna Kendrick) och är änka och ensamstående mamma sedan något år tillbaka. Youtubekanalen är strängt taget hennes livlina, tillsammans med rollen som kavat klassförälder i det lilla skvallriga samhället någonstans norr om New York.

Så en dag paraderar den mystiska Emily (Blake Lively) in på skolgården, en blond och sarkastisk amason i kostym och stilettklackar med smak på drajor och snuskiga hemligheter. Emilys och Stephanies söner är nyblivna kompisar, och i processen blir Emily och Stephanie det också, med Stephanie i konstant haktappat tillstånd över Emilys snygga man och glamourösa liv.

Stephanie befinner sig i konstant haktappat tillstånd över Emilys snygga man och glamourösa liv.

Foto: Peter Iovino/Nordisk Film Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons