X
Annons
X
Recension

Fotografiska Lyckad museikrog med grönt i fokus

Restaurangen på populära museet Fotografiska har hittat sin plats i Krogstockholm. Med folklighet och fokus på växtriket har den sedan konceptbytet blivit en succé. Krogguiden förstår varför.

Restaurangen på Fotografiska har snabbt hittat sin publik. Här serveras en meny med betoning på växtriket men den som vill äta kött eller fisk har möjlighet till det.
Restaurangen på Fotografiska har snabbt hittat sin publik. Här serveras en meny med betoning på växtriket men den som vill äta kött eller fisk har möjlighet till det. Foto: TOMAS ONEBORG

En restaurang i ett museum har många fördelar: själva krogen får liksom ett lyft av det kulturella kapital som museet sitter inne med. Ändå är det få museirestauranger som verkligen lyckas – det är som att kraften inte riktigt räcker för att tillgodose både en konstnärlig och en gastronomisk upplevelse. Här är Fotografiska ett undantag.

Restaurangen på Fotografiska har snabbt hittat sin publik. Här serveras en meny med betoning på växtriket men den som vill äta kött eller fisk har möjlighet till det.

Foto: TOMAS ONEBORG Bild 1 av 1
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X