Annons

Lurade sparare lämnas i sticket

Med Pensionsmyndighetens goda minne har mindre nogräknade individer tillåtits profitera på det svenska pensionssystemet. Tusentals sparare vet fortfarande inte att de har drabbats och att det redan fått stor påverkan på deras framtida pension, skriver Erik Lidén, vd för Insiderfonder.

Publicerad
I ett brev som skickades för drygt en vecka sedan och där informationen 
om brottet kommer som ett parentetiskt underbudskap överlåter man ­ansvaret att neutralisera brottet till brottsoffret, skriver Erik Lidén.
I ett brev som skickades för drygt en vecka sedan och där informationen om brottet kommer som ett parentetiskt underbudskap överlåter man ­ansvaret att neutralisera brottet till brottsoffret, skriver Erik Lidén. Foto: CHRISTINE OLSSON/TT

Under tre veckor i juli 2013 gjordes över 20 000 fondbyten i Premiepensionssystemet från en aktiefond till en räntefond. Fondbytena uppgick till totalt 2,1 miljarder kronor och en majoritet gjordes med pensionsspararnas pinkod men utan deras godkännande.

I ett brev som skickades för drygt en vecka sedan och där informationen om brottet kommer som ett parentetiskt underbudskap överlåter man ­ansvaret att neutralisera brottet till brottsoffret, skriver Erik Lidén.

Foto: CHRISTINE OLSSON/TT Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons