Annons
X
Annons
X

Lundqvist och Boyle hjältar

39 skott och 39 räddningar. ”Kung Henrik” regerade i Ottawa.

– Han är otrolig, sade matchens ende målskytt Brian Boyle.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
Henrik Lundqvist gör en av sina 39 räddningar mot Ottawa. Foto: REUTERS

Brian Boyle må ha stått för matchens enda mål, men Henrik Lundqvist var Rangers stora hjälte den här kvällen. När New York Rangers bortaslog Ottawa med 1-0, och tog ledningen i Stanley cup-serien med 2-1 i matcher, var Lundqvist lysande i målet hela matchen, och framför allt i slutet. Kyle Turris var i slutsekunderna fri med svensken som räddade ett skott från nära håll.

– Jag måste göra mål där. Jag hade möjligheten att kvittera och fixa förlängning, sade Turris till Ottawa Sun.

Rangers tränare, John Tortorella, var desto mer nöjd:

Annons
X

– Henrik var med på allt. Vi har en särskild laganda och varje gång han spelar får han i gång den, sade han till nhl.com.

Lundqvist tackade nog sin back Stu Bickel en extra gång efter matchen. Tidigt i den andra perioden, när Lundqvist för en gångs skull inte var på plats i målet, gjorde Bickel en jätteräddning när Ottawas Jim O'Brien sköt mot ett till största delen öppet mål.

Ottawas lagkapten Daniel Alfredsson hade kanske kunnat vara den som fick hål på Lundqvist, men han blev armbågstacklad av Carl Hagelin i den senaste matchen och var inte med i nattens drabbning.

– Det är tråkigt att han inte är med på planen, men jag tyckte vi spelade ganska bra utan honom, sade Ottawas Nick Foligno till Ottawa Sun.

Även i San Jose var det svenskt i centrum när St Louis tog ledningen med 2-1 i matchserien. Patrik Berglund och Alexander Steen stod för ett mål och en assist vardera när St Louis kunde hålla undan och vinna med 4-3 över San Jose.

Boston slog Washington med 4-3 och leder därmed matchserien med 2-1. Washingtonstjärnan Nicklas Bäckström åkte på matchstraff efter en crosschecking på Rich Peverley. Washingtons coach Dale Hunter tror att Bäckström slipper den automatiska avstängningen på en match.

– Jag tror att ligan kommer att dra tillbaka avstängningen. Det var inte så farligt, sade coachen Dale Hunter till nhl.com.

Stockholm TT

Annons
Annons
X

Henrik Lundqvist gör en av sina 39 räddningar mot Ottawa.

Foto: REUTERS Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X