Annons

Stjärna tilldelades fel krog – drunknade i bokningar

En stjärnkrog som serverar en lunchmeny för 12.50 euro lät för bra för att vara sant. Det var det också. Ett misstag på Michelinguidens webbsida gav fel restaurang en stjärna.

Under strecket
Publicerad

Bouche à Oreille – i Bourges, inte i Essonne 20 mil bort – serverar en god, hemlagad lasagne.

Foto: Google och IBL Bild 1 av 1

Bouche à Oreille – i Bourges, inte i Essonne 20 mil bort – serverar en god, hemlagad lasagne.

Foto: Google och IBL Bild 1 av 1
Bouche à Oreille – i Bourges, inte i Essonne 20 mil bort – serverar en god, hemlagad lasagne.
Bouche à Oreille – i Bourges, inte i Essonne 20 mil bort – serverar en god, hemlagad lasagne. Foto: Google och IBL

Alla våra rätter är bra och hemlagade, men vi har aldrig drömt om en stjärna.

Telefonen började ringa. Gästerna vallfärdade. Helt plötsligt vällde bordsbeställningarna in till den restaurangen med röd- och vitprickiga plastdukar på den lilla orten i Bourges mitt i Frankrike.

Ägarna till krogen Bouche à Oreille som serverar hemlagad lasagne och boeuf bourguignon men som också erbjuder en meny med en förrättsbuffé, huvudrätt, dessert och vin för 12.50 euro förstod ingenting. Till tidningen Le Parisien säger Véronique Jacquet att de drunknade i bokningar.

– Jag har gäster som vill ha bord för tre och fyra personer samtidigt som jag har mina vanliga stammisar. Problemet är att vi inte har så mycket plats.

Anledningen till anstormningen var att Michelinguiden i Frankrike gått ut med att restaurangen hade fått en stjärna i 2017 års guide. Men det hela var ett misstag. Stjärnan var menad för Bouche à Oreille i Essonne som ligger cirka 20 mil från Bourges. Där serveras en fast trerättersmeny för 48 euro inklusive ett glas champagne och amuse bouche.

Efter ett par dagar rättades misstaget till och chefen för Michelinguiden i Frankrike, Claire Dorland-Clauzel, bad om ursäkt till båda restaurangerna och skyllde på ett tekniskt fel i deras kartfunktion.

Nu ska rätt vara rätt och Bouche à Oreille i Essonne har fått sin stjärna. Där tar den nyutnämnde stjärnkocken Aymeric Dreux, enligt Le Parisien, det hela med ett leende.

På Bouche à Oreille i Bouche pustar man ut efter all uppståndelse.

– Alla våra rätter är bra och hemlagade, men vi har aldrig drömt om en stjärna, säger Véronique Jacquet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons