Annons

Lumor vågar tala med unga om det mest intima

Oskar Thunberg och Paula Stenström Öhman är duon bakom Lumor, ett lysande scenkonstkompani som startade  2004. I vår är inte mindre än tre olika produktioner på gång.
Oskar Thunberg och Paula Stenström Öhman är duon bakom Lumor, ett lysande scenkonstkompani som startade 2004. I vår är inte mindre än tre olika produktioner på gång. Foto: Lars Pehrson

Rädslan för och längtan efter intimitet är temat i nyskrivna ”Ocean” på Unga Klara. Bakom pjäsen står Lumor, en sant fri teatergrupp som haft en rad konstnärliga framgångar och i vår är trippelaktuella.

Publicerad

Lumor: en böjningsform av lampa (Söderslang), eller solen (Söderslang). Så definierar ordboken ordet. Ja, varför inte? Det går bra för teater Lumor just nu. 2018 iscensätter man fler projekt än någonsin. Gruppen har hittat ett koncept som är en genial lösning för en sant fri teatergrupp. Genom att inte slå sig ner på en egen scen, utan istället samarbeta med andra teatrar.

Under vintern och våren har man bollat med fyra uppsättningar - det är en nivå ingen annan grupp når upp till.

Betongväggen vid Unga Klara i Kulturhuset är minimalistisk, lågmäld men konkret – ”precis som Lumor”, säger duon Oskar Thunberg och Paula Stenström Öhman.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons