Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Hälsa

Lululemon öppnar sin första butik i Norden

Foto: Lululemon
Text: SvD Perfect Guide - 1 juni 2018
Annons

Glada nyheter alla yogis! I helgen slår det populära hälso- och yogamärket Lululemon upp dörrarna till sin första butik i Norden. Varumärket – som grundades i Vancouver 1998 – erbjuder snygga och högteknologiska träningskläder för män och kvinnor. Den 200 kvadratmeter stora lokalen ligger i Bibliotekstan och gör plats åt både träningsprodukter och en yogastudio.

– Lululemon är mer än bara träningskläder, en del av vår strategi är att bygga upp ett eget community där hälso- och träningsintresserade kan mötas, berättar Lindsay Claydon, brand director för Lululemon i Europa och Mellanöstern.

­­De senaste åren har yogatrenden ökat enormt och i dag har Lululemon över 400 butiker runt om i världen.
– En viktig del i expanderingen har varit att samarbeta med lokala yogastudios och träningscoacher i de olika marknaderna, förklarar Lindsay.

2015 öppnade varumärket ett showroom på Östermalm och med hjälp av sina lokala ambassadörerna har man lärt känna den svenska marknaden.
– Vi har märkt att svenskarna är måna om att leva ett aktivt och hälsosamt liv och det är något vi känner en stark samhörighet med.

Bland kändisar som synts bära träningskläderna finns Britney Spears, Eva Longoria, Alessandra Ambrosio, Ariana Grande, Kim Kardashian, Rosie Huntington, Gigi Hadid, Taylor Swift och Kendall Jenner.

Annons