Annons

”Lugnet före stormen” inom tysk politik

En så kallad Jamaicakoalition med kristdemokratiska CDU/CSU, liberala FDP och miljöpartiet De gröna vore bäst skickad att styra Tyskland, sade förbundskanslern och CDU-ledaren Angela Merkel vid ett tal i Dresden på lördagen.
En så kallad Jamaicakoalition med kristdemokratiska CDU/CSU, liberala FDP och miljöpartiet De gröna vore bäst skickad att styra Tyskland, sade förbundskanslern och CDU-ledaren Angela Merkel vid ett tal i Dresden på lördagen. Foto: Monika Skolimowska/AP/TT

Två veckor efter parlamentsvalet råder lugnet före stormen i den tyska politiken. I väntan på ett viktigt delstatsval nästa helg ligger de knepiga koalitionssamtalen på is – men redan på söndag ska partierna i Merkels kristdemokratiska union försöka enas om en linje.

Under strecket
TT
Publicerad

I en svår sits.

Foto: Markus Schreiber/AP/TTBild 1 av 1

I en svår sits.

Foto: Markus Schreiber/AP/TTBild 1 av 1
I en svår sits.
I en svår sits. Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Som en kärleksakt mellan piggsvin. Så beskrev den nytillträdda socialdemokratiska justitieministern Brigitte Zypries det första tyska regeringssammanträdet efter valet 2005, då kristdemokrater och socialdemokrater bildat gemensamt kabinett, skriver Süddeutsche Zeitung.

Annons
Annons
Annons