Annons
X
Annons
X

Lugnet backar om Grand-notan

Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet backar nu om den kritiserade medarbetarmiddagen på Grand Hotel i Stockholm.

Av TT
(uppdaterad)
Christina Lugnet.
Christina Lugnet. Foto: SCANPIX

– Det största misstaget är att vi lade vår middag på Grand, det var helt enkelt för kostsamt, det var för dyr lokal och ett för kostsamt evenemang. Det är vi djupt ångerfulla för, säger hon i en intervju med TT.

Festnotan för de omkring 300 anställda landade på drygt 800 000 kronor, enligt DN:s avslöjande. Christina Lugnet har tidigare i veckan försvarat medarbetarmiddagen i Dagens Nyheter och sagt att flera offerter togs in och att Grand Hotel var det billigaste alternativet.

Christina Lugnet säger också att en internutredning har tillsatts, där de uppmärksammade fallen av internrepresentation och seminarier ska ses över.

Annons
X

Utredningen ska hon ha som underlag när hon träffar näringsminister Annie Lööf (C) på tisdag.

Hur hon ska förklara sig kan hon inte säga.

– Jag måste ju ha tillgång till internutredningen för att se hur omfattande bristerna är - för att brister finns vet vi redan. Medarbetardagen har jag redan pratat om att det var fel beslut. Men sedan måste jag se underlaget innan jag kan ge svar på frågan.

En del uppstramningar har genomförts. Christina Lugnet säger att alla större evenemang numera går via henne. Dessutom ses riktlinjer och policys över.

TT: Du har det övergripande ansvaret. Vad kommer det som hänt få för konsekvenser för dig?

– Det är klart att det är beklagligt att det blivit som det blivit. Men nu är vi i situationen att vi ska gå igenom utredningen med vår huvudman. Då får vi se vad den leder till.

TT: Kan du sitta kvar?

– Det är inte jag som bestämmer det utan huvudmannen. Jag tycker att jag har ett fantastiskt spännande jobb.

I måndags kunde Dagens Nyheter avslöja att myndigheten Tillväxtverket vid återkommande tillfällen brutit mot sina egna regler för representation. Granskningen visade att Tillväxtverket sedan 2010 lagt 7,5 miljoner kronor på interna seminarier och representation, samt ytterligare 9 miljoner kronor på internutbildning och konferenser.

Förutom medarbetarmiddagen på Grand Hotel i maj i år finns ledar-möten på slott och herrgårdar, avdelningskonferenser i Åre med liftkort och spa, vin- och chokladprovningar samt en ribbåtstur i Stockholms skärgård, enligt tidningens granskning.

Samtidigt tvingas myndigheten spara pengar.

Stockholm TT

Annons
Annons
X

Christina Lugnet.

Foto: SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X