Annons

Luf: L är fel ute om arbetskraftsinvandring

Liberalernas ledare Nyamko Sabuni.
Liberalernas ledare Nyamko Sabuni. Foto: Pontus Lundahl/TT

Det är viktigare än någonsin för liberaler att påpeka att det inte är farligt att människor kommer till Sverige och jobbar. Det skriver Lufs förbundsstyrelse.

Under strecket
Publicerad

I Rapport (27/11) rapporterades det att Liberalerna vill begränsa arbetskraftsinvandringen när det gäller lågkvalificerade yrken. I praktiken innebär det en inskränkning av möjligheten för människor att komma hit för att arbeta. Ett minst sagt oväntat uttalande när Liberalernas landsmöte för några veckor sedan beslutade att arbetskraftsinvandringen ska värnas och är positiv för Sverige. Liberala ungdomsförbundets åsikt är att reglerna för arbetskraftsinvandring bör göras ännu mer generösa.

Moderaterna och Kristdemokraterna har tidigare gått ut och krävt åtstramningar av arbetskraftsinvandringen. Man vill se över reformen som alliansregeringen, tillsammans med Miljöpartiet, införde 2008. Dagens arbetskraftsinvandring innebär att arbetsgivare avgör behovet av kompetens, inte staten; att facken inte ska ha vetorätt mot anställningar från andra länder; och att arbetskraftsinvandrare ska ha samma löner och villkor som gäller andra på den svenska arbetsmarknaden.

Annons
Annons
Annons