Annons

Lövin villkorar stöd till Alliansregering

"Vi behöver gå vidare nu", säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin (MP) om det låsta läget i regeringsbildningsprocessen i riksdagen.
"Vi behöver gå vidare nu", säger Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin (MP) om det låsta läget i regeringsbildningsprocessen i riksdagen. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin utesluter inte att sätta sig i eller stödja en Alliansregering. Men på två villkor: den får inte ledas av Moderaterna och den måste sanktioneras av Socialdemokraterna.

Allt för att begränsa Sverigedemokraternas inflytande.

Under strecket
TT
Publicerad

Om S-ledaren Stefan Löfven misslyckas med sitt uppdrag att bilda regering kan uppdraget återigen gå tillbaka till någon av de borgerliga partiledarna. Och MP har tydliga villkor för att stödja en sån regering.

– Vi ser det som osannolikt, till och med uteslutet, att sitta i en regering som leds av M. Det är en ståndpunkt vi står fast vid. Sedan har vi försökt spela en konstruktiv roll i de här diskussionerna, för att se vilka alternativ det finns och hur vi skulle kunna gå framåt, säger Lövin till TT.

Annons
Annons
Annons