Annons

Lövin: Stor enighet i EU om flygets utsläpp

Klimatminister Isabella Lövin skriver i en replik till Per Kågeson att det finns en stor enighet inom EU att fortsatt låta flygets utsläpp ingå i EU:s utsläppshandelssystem.
Klimatminister Isabella Lövin skriver i en replik till Per Kågeson att det finns en stor enighet inom EU att fortsatt låta flygets utsläpp ingå i EU:s utsläppshandelssystem. Foto: Tomas Oneborg
Under strecket
Publicerad

Det internationella flyget ökar kraftigt och prognoser pekar på en fördubbling av flygresandet om 20 år. För att minska flygets utsläpp kommer det vara viktigt att driva på för fortsatt skärpning av EU:s eget utsläppshandelssystem, ETS. De senaste åren har Sverige framgångsrikt arbetat för att stärka EU:s utsläppshandelssystem vilket har lett till att priset på utsläpp har mångdubblats.

SvD debatt 18/11 uppmanar Per Kågesson regeringen att säkerställa att EU fortsätter att ta ansvar för att minska flygets utsläpp inom Europa. Han syftar på den process som nu pågår inom internationella luftfartsorganisationen ICAO om att utforma ett internationellt regelsystem för flyget, kallat CORSIA.

Annons
Annons
Annons