Annons

Lövin ställd mot väggen: ”Ungdomarna har rätt”

I Svenska Dagbladets klimattävling för tonåringar tog 14-åriga Alice Heiman hem segern med sin debattartikel ”Vi använder atmosfären som en soptipp”. Vinsten bestod bland annat i att intervjua klimatminister Isabella Lövin. Här är Alice Heimans personliga reportage och intervju med Lövin från ministerbesöket i Uppsala nyligen.

Under strecket
SvD
Publicerad

Alice Heiman fick träffa Isabella Lövin och andra i regeringen under en heldag i Uppsala. Till vänster Johan Laurell från Uppsala vatten.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 8

Statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson hälsade och gratulerade vinnaren i klimattävlingen Alice Heiman.

Foto: Malin Hoelstad Bild 2 av 8

Alice Heiman hälsar på klimatminister Isabella Lövin. Invigning av naturreservat och besök på biogasansläggning stod på programmet.

Foto: Malin HoelstadBild 3 av 8

MIljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin.

Foto: Malin Hoelstad Bild 4 av 8

Alice Heiman under intervjun med klimatminister Isabella Lövin.

Foto: Malin Hoelstad Bild 5 av 8

”Ungdomarna har rätt. Det är bara att lyssna för det här är på allvar”, säger Isabella Lövin och kramar om Alice Heiman efter intervjun.

Foto: Malin HoelstadBild 6 av 8

Alice Heiman diskuterade klimatfrågor med Miljöpartiets båda språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin.

Foto: Malin Hoelstad Bild 7 av 8

Alice Heiman (mitten längst bort) fick träffa Magdalena Andersson, Stefan Löfven, Isabella Lövin och Gustav Fridolin i Uppsala.

Foto: Malin Hoelstad Bild 8 av 8
Efter reklamen visas:
Klimattävling

Vi måste minska vårt avtryck och leva så att vi tar tillvara på resurser och inte förstör planeten. Så säger klimatminister Isabella Lövin. Hon uppmanar oss att ändra på våra livsvanor – men är regeringen själv fläckfri i frågan om sitt ekologiska avtryck?

Annons
Annons
Annons