X
Annons
X

Lövin ställd mot väggen: ”Ungdomarna har rätt”

I Svenska Dagbladets klimattävling för tonåringar tog 14-åriga Alice Heiman hem segern med sin debattartikel "Vi använder atmosfären som en soptipp". Vinsten bestod bland annat i att intervjua klimatminister Isabella Lövin. Här är Alice Heimans personliga reportage och intervju med Lövin från ministerbesöket i Uppsala nyligen.

Av SvD
Läs mer om Klimattävlingen

Vi måste minska vårt avtryck och leva så att vi tar tillvara på resurser och inte förstör planeten. Så säger klimatminister Isabella Lövin. Hon uppmanar oss att ändra på våra livsvanor – men är regeringen själv fläckfri i frågan om sitt ekologiska avtryck?

Jag går med förväntansfulla steg uppför slottsbacken i Uppsala. Området är bevakat av polis, vilket gör mig mer nyfiken. Med min debattartikel om klimatet lyckades jag vinna SvD:s tävling för ungdomar vilket nu ger mig chansen att intervjua klimatministern. Vid min sida har jag tidningens fotograf och en reporter.

Alice Heiman fick träffa Isabella Lövin och andra i regeringen under en heldag i Uppsala. Till vänster Johan Laurell från Uppsala vatten.

Foto: Malin Hoelstad Bild 1 av 8

Statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson hälsade och gratulerade vinnaren i klimattävlingen Alice Heiman.

Foto: Malin Hoelstad Bild 2 av 8

Alice Heiman hälsar på klimatminister Isabella Lövin. Invigning av naturreservat och besök på biogasansläggning stod på programmet.

Foto: Malin Hoelstad Bild 3 av 8

MIljöpartiets språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin.

Foto: Malin Hoelstad Bild 4 av 8

Alice Heiman under intervjun med klimatminister Isabella Lövin.

Foto: Malin Hoelstad Bild 5 av 8

”Ungdomarna har rätt. Det är bara att lyssna för det här är på allvar”, säger Isabella Lövin och kramar om Alice Heiman efter intervjun.

Foto: Malin Hoelstad Bild 6 av 8

Alice Heiman diskuterade klimatfrågor med Miljöpartiets båda språkrör Isabella Lövin och Gustav Fridolin.

Foto: Malin Hoelstad Bild 7 av 8

Alice Heiman (mitten längst bort) fick träffa Magdalena Andersson, Stefan Löfven, Isabella Lövin och Gustav Fridolin i Uppsala.

Foto: Malin Hoelstad Bild 8 av 8
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X