Lövin försvarar ”platt MP-politik”: De är otåliga

Miljöpartiets ledning får kraftig kritik av åtta tidigare språkrör för att ha lagt sig platt och tappat visionerna. Ett slags stöd till de fyra riksdagsledamöter som i protest ställt sig utanför riksdagsarbetet. Men det tidigare språkröret, bostadsminister Peter Eriksson uppmanar de fyra att hoppa av helt om de inte vill delta.

Under strecket
TT
Publicerad
Språkröret Isabella Lövin (MP).

Språkröret Isabella Lövin (MP).

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Miljöpartiet har under tiden i regeringen fått gå med på smärtsamma kompromisser, vilket lett till kritik internt i partiet. Riksdagsledamöterna Carl Schlyter och Valter Mutt röstade emot partilinjen i besluten om Vattenfalls försäljning av sin tyska brunkolsverksamhet respektive värdlandsavtalet med Nato. Det har lett till att de tillsammans med Annika Lillemets och Jabar Amin inte längre deltar i riksdagsgruppens arbete.

– Om man inte orkar vara med och fatta majoritetsbeslut så undrar jag om man inte hamnat på fel plats. Antingen får de vara med i gruppen och acceptera att man fattar majoritetsbeslut i svåra frågor eller så får man hoppa av helt och hållet och ansluta sig till ett annat parti eller sluta vara aktiv politiskt, säger Peter Eriksson.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons