Annons
X
Annons
X

Klassikern Love actually får uppföljare

Richard Curtis romantiska komedi med jultema "Love actually" har blivit något av en modern klassiker och nu kommer uppföljaren som många väntat på, skriver The Guardian.

Av TT
Heike Makatsch, Lucia Moniz, Hugh Grant, Richard Curtis och Bill Nighy på Grand Hotel i Stockholm inför premiären av Love actually 2003.
Heike Makatsch, Lucia Moniz, Hugh Grant, Richard Curtis och Bill Nighy på Grand Hotel i Stockholm inför premiären av Love actually 2003. Foto: Claudio Bresciani/TT

Det blir dock ingen uppföljare i långfilmsformat, utan en kortare historia för tv med en titeln "Red nose day actually."

Uppföljaren kommer att sändas i Storbritannien på BBC den 24 mars och i USA den 25 maj. Curtis har lovat att många av skådespelarna från "Love actually" kommer att dyka upp i uppföljaren, bland andra Hugh Grant, Kiera Nightley, Colin Firth, Liam Neeson och Bill Nighy.

Alan Rickman, som spelade en av rollerna, gick bort förra året och Emma Thompson, som spelade hans fru, finns inte heller med i rollistan.

Annons
X

– Jag skulle aldrig ha drömt om att göra en uppföljare till "Love actually", men jag tänkte att det kanske skulle vara kul att göra tio minuter för att se vad alla har för sig nu. Vem har åldrats med mest värdighet? Jag antar att det är den stora frågan... Eller är det uppenbart att det är Liam? säger Richard Curtis om uppföljaren enligt The Guardian.

Red nose day (Clownnäsans dag) firas vartannat år i Storbritannien sedan 1988. Tanken är att göra något roligt mot betalning hemma, i skolan eller på jobbet och BBC ordnar en tv-sänd gala. Pengarna går sedan till välgörande ändamål.

Annons

Heike Makatsch, Lucia Moniz, Hugh Grant, Richard Curtis och Bill Nighy på Grand Hotel i Stockholm inför premiären av Love actually 2003.

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X