Hugo Rehnberg

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN

Lyssna på Min helg-podden

Sveriges mest omtalade intervjuform – nu som podcast. Hugo Rehnberg möter en ny gäst varje vecka.

GÅ TILL PODDEN
Mode

Lou Doillon: ”Jag lämnar alltid plats för överraskningar”

Modeprofilen och artisten Lou Doillon är den ultimata franska musan. Hon personifierar okonstlad charm och avslappnad attityd – som nu har inspirerat & Other Stories parisateljé att göra en festkollektion i Lous ära. Själv har hon alltid haft hemstaden som sin största inspirationskälla.

Annons

– Det är en stad som är lätt att upptäcka till fots, tillräckligt stor för att kunna gå vilse i men också liten nog för att hitta hem igen. Paris förändras med årstiderna, precis som modetrender.

Vilka plagg har du alltid med dig på en resa?
– Ett par boots, jag tycker om att promenera och friheten som kommer med kläder som är lätta att röra sig i. Sedan packar jag alltid ett par jeans. Och något oväntat! Galna hattar, iögonfallande kappor och intensiva färger får alltid folk att le. Men jag packar aldrig väskan full, utan lämnar plats åt överraskningar som dyker upp på resan.

Vad kännetecknar dig som artist och konstnär?
– Jag är besatt av att försöka fånga vissa återkommande stunder, sådant som kanske uppfattas som vardagligt och därför ofta glöms bort. Jag skriver, ritar och sjunger om de små tillfällena som präglar varje minut, varje dag i mitt liv.

Du har en väldigt personlig stil, vem inspirerar dig?
– Människor som gör det de gör för sig själva, och inte lägger vikt vid om de kommer att bli uppmärksammade eller inte – som Patti Smith, Nina Simone och Emily Dickinson. Men jag skulle kunna rabbla namn i en evighet.

Till Toppen