SvD synar: Här är lagen som gör upp om CL-titeln

Agnarna är skilda från vetet. Åtta lag från fem länder gör upp om Champions League-titeln. Bläddra dig genom lagen i kvartsfinalerna, som inleds den 5 och 6 april, och bedöm vilka som har störst chansen att nå den åtråvärda finalen på San Siro i Milano lördagen den 28 maj.

Under strecket
Publicerad
Annons

Att Paris Saint Germain inte skulle ha existerat före de nya ägarna klev in i bilden för tre år sedan, var inget uttalande som gjorde Zlatan mer populär i Paris. Att han inte hade koll på Ronaldinho förvånade. Men visst har PSG flyttat fram sina positioner; på planen accentuerat med ett offensivare bollinnehav som mot Chelsea i åttondelsfinalen. Men nu är det dags att glömma inhemska storsegrar som 9–0 mot Troyes. Mittfältare som Verratti, Motta och Matuidi har blivit allt mer betydelsefulla för laget. Lucas Mouras snabbhet likaså. Som det ser ut håller Mouras kvicka ben Edinson Cavani utanför laget. Zlatans närmast osannolika målproduktion gör honom mer given i startelvan än någonsin.

En annan klubb finansierad av oljepengar från Mellanöstern, en annan klubb som liksom PSG år efter år gjort bättre och bättre ifrån sig i Europa. Manchester City har missat ligasegern i Premier League, åkt ur FA-cupen och kan fullt ut inrikta sig på Champions League. Det är redan klart att chilenske tränaren Manuel Pellegrini försvinner. Kan det vara så att spelaren vill ge honom ett minnesvärt avsked? Argentinaren Sergio Agüero och spanjoren David Silva besitter tekniska och matchavgörande kvaliteter som bara Barcelonas sydamerikanska anfallstrio kan matcha. Lagkaptenen Vincent Kompanys skada oroar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons