Annons

Lottningen en kalldusch

Han har laddat rejält inför helgens V75-tävlingar med jackpott. Men söndagens lottning blev en kalldusch.
– Jag trodde någon skämtade. Men det är bara att gilla läget. Mina hästar har i alla fall form, säger Axevallatränaren Ulf Stenströmer.

Under strecket
Publicerad
Foto: KANAL75
Foto: KANAL75
Foto: KANAL75

Han sticker gärna ut hakan och låter ofta uppåt när det gäller chanserna.
– Men jag är även realist. Jag anmälde fem hästar till Solvalla och det blev bakspår för fyra och snäva spår fyra i volt för den femte. Med sådana utgångslägen blir det förstås svårt på lördag, säger Ulf Stenströmer. Axevallatränaren hade ett godkänt fjolår även om stallet inte kunde matcha toppåret 2006.
– Jag tycker det var mycket stolpe ut, jag tror att vi åkte på 15 målfoto-torskar och det är naturligtvis inte bra. Det var lite fel lutning på siffrorna förra året, säger Ulf Stenströmer. 2006 vann stallets hästar 51 lopp och tog 28 andrapris. 2007 blev det 35 segrar och 52 andrapris.
– Det är väl ganska bra siffror ändå om man analyserar och tittar på vilket material jag har att arbeta med. Vi körde in drygt 2,3 miljoner kronor och det är okej. Däremot är jag van att ligga på 15-16 eller uppåt 20 i segerprocent. Tio i segerprocent är jag inte alls nöjd med.

Annons
Annons
Annons