X
Annons
X

Lottdragning avgör för flyktingar

RAS JEDIR. För flyktingarna vid libyska gränsen finns bara en önskan: Att få återvända hem. Men platserna på flygplanen är få och enda sättet avgöra vem som får åka är lottdragning. Den som inte ropas upp blir kvar på obestämd tid.

I Ras Jedir i Tunisien blir situationen långsamt bättre för de tiotusentals flyktingar som fortfarande sitter fast här. Det internationella samfundet har fått upp ögonen för vad som händer och hjälp från utlandet börjar anlända.

Transitlägret några kilometer från gränsen har växt i omgångar och FN:s vita tält sträcker sig i rader mot horisonten. Här bor alla de vars hemländer ännu inte klarat av att transportera hem dem. De är gästarbetare från länder som Mali, Nigeria, Bangladesh, Vietnam och Filippinerna.

RAS JADIR - I transitlägret utspelas desperata scener när platserna på ett nyanlänt flygplan ska fördelas. Av de drygt 15 000 bangladeshier som finns i lägret får bara 75 plats på planet. Platserna fördelas genom att passen dras ur en kartong.bangladeshier som finns i lägret får bara 75 plats på planet. Platserna fördelas genom att passen dras ur en

Foto: YVONNE ÅSELL Bild 1 av 8
Foto: YVONNE ÅSELL Bild 2 av 8
Foto: YVONNE ÅSELL Bild 3 av 8
Foto: YVONNE ÅSELL Bild 4 av 8
Foto: YVONNE ÅSELL Bild 5 av 8
Foto: YVONNE ÅSELL Bild 6 av 8
Foto: YVONNE ÅSELL Bild 7 av 8
Foto: YVONNE ÅSELL Bild 8 av 8
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X