Annons

Because I'm worth itLösa förbindelser iscensatt som serierutor

Rennie Mirro, Piotr Giro och David Dalmo gestaltar olika sidor av en man.
Rennie Mirro, Piotr Giro och David Dalmo gestaltar olika sidor av en man. Foto: Håkan Larsson

Sex är drivkraften i Fredrik Benke Rydmans och Martin Luuks relationsdrama. Det är dansteater med fiffiga scener men också besvärande banaliteter, skriver Anna Ångström.

Under strecket
Publicerad

Sandra Medina och David Dalmo i ”Because I’m worth it!”.

Foto: Håkan Larsson

Kenneth Kvarnström har lämnat Kulturhuset Stadsteatern efter några år som profilerad danschef och kreatör. I stället satsar huset nu på att låta en koreograf ha residens, och markerar genom valet av Fredrik Benke Rydman en klar kursändring. Med honom når man säkert en bredare och yngre publik; han är ju känd från Bounce och showbiz samt för publikdragande klassikeromtolkningar. Nu får han fria händer att skapa tre produktioner.

Först ut är ”Because I'm worth it”, en relationshistoria i ord och dans som lustigt nog har urpremiär dagen efter Florian Zellers otrohetskomedi ”Sanningen”. Fast i det manus som Killinggängets Martin Luuk har snickrat ihop i sitt första samarbete med Rydman råder det full transparens: paret Jesper och Louise ska utmana tvåsamheten och ha en öppen relation. Efter en inledande tvekan kommer de överens om att frikoppla sexdriften från sin trygga men spänningslösa vardagsrelation och ger sig ut i nattlivet. Tinder live, så att säga. Eller en skruvad fantasi?

Annons
Annons
Annons