Annie Lööf: Vi är främsta motpol till både S och SD

I svensk politik är Centerpartiet främsta motpol till Socialdemokraterna. De skattehöjningar som Socialdemokraterna föreslår har vi gång på gång argumenterat hårt emot. Men samtidigt är Centerpartiet också Sverigedemokraternas främsta motpol. Det skriver Annie Lööf efter Moderaternas besked om att öppna för visst samarbete med SD.

Under strecket
Publicerad

Annie Lööf på pressträffen på torsdagen, där hon klargjorde att hennes parti står fast vid att inte bilda någon regering med aktivt stöd av SD.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Annons

Vi lever i en mycket osäker och orolig omvärld. I dag svärs Donald Trump in som USA:s 45:e president. Storbritanniens premiärminister Theresa May har deklarerat en ”hard brexit”, vilket kommer innebära att Storbritannien bryter med EU. I vårt direkta närområde höjer ett allt mer aggressivt Ryssland såväl tonläge som sin militära förmåga. Dessa omvärldsförändringar gör att det är oerhört viktigt att Sverige står stadigt. Att vi som politiska ledare signalerar stabilitet, långsiktighet och ledarskap. Inte minst för att möta de ekonomiska utmaningar och instabilitet som Trumps politik och brexit kan innebära och det säkerhetspolitiska hot som Ryssland utgör.

Dessa utmaningar gör det än mer angeläget för Centerpartiet att tillsammans med de andra partierna i Alliansen söka väljarnas förtroende för att byta ut Stefan Löfven som statsminister i nästa års val. Vi vill bilda en ny, handlingskraftig och stark alliansregering. Vi är övertygade om att en sådan regering bättre kan lösa de utmaningar som Sverige står inför liksom hur fler jobb kan skapas i hela landet, hur integrationsutmaningen kan lösas och välfärden säkras.

Annons
Annons
Annons