Annons
X
Annons
X

Lööf: Osmakligt med borgarpiñatas

Händelsen där borgarpiñatas slogs ner av barn vid Vänsterpartiets 1 maj-firande i Malmö har mött stark kritik. Vänsterpartiet tar nu avstånd från händelsen och Annie Lööf, vars ansikte prydde en piñatas, menar att det hela är smaklöst.

– Det finns inte ord, säger centerledaren till SvD.

[object Object]
Annie Lööf som piñata. Barn med baseballträ som slår sönder en piñata föreställande politikern Annie Lööf (C). Det var en av Vänsterpartiets barnaktiviteter i Slottsparken under 1 maj. Foto: RAKEL CHUKRI/SYDSVENSKAN

Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet, blev inte glad när hon fick höra om att barn vid Vänsterpartiets 1 maj-firande i Malmö slog ned en piñatas som var prydd med hennes ansikte.

– Jag tycker att det är väldigt osmakligt. De kunde använda sin kreativitet till något bättre exempelvis genom att ta fram fler förslag på hur unga ska få jobb. Det är osmakligt att just använda oss till sådana här syften, säger Annie Lööf till SvD.

Hur tänker du kring att det var just barn som slog ner piñatasen?

Annons
X

– Det är dåligt omdöme från Vänsterpartiet, det finns inte ord.

Vänsterpartiets kommunikationschef Ted Bergdahl fick höra talas om piñatasaktiviteten via medier i dag. Han poängterar nu till SvD att partiet helt tar avstånd från politiskt våld och från politiska handlingar.

– Konkret innebär det att om någon tar anstöt av det här så är det olyckligt. Man kan nog tänka sig att utgångspunkten var att det här skulle vara en rolig och humoristisk grej, men det är klart att om någon tar anstöt så är det inte roligt.

Kommer det här att påverka Vänsterpartiet inför riksdagsvalet?

– Nej, jag tror inte att det här påverkar partiet. Det var en engångshändelse, det här är ingen aktivitet som sker vid upprepade tillfällen och vi får fundera över om man ska arrangera den här typen av aktiviteter framöver.

Vänsterpartiet ska nu diskutera händelsen internt.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) väljer, enligt TT, att inte kommentera händelsen.

Annons
Annons
X

Annie Lööf som piñata. Barn med baseballträ som slår sönder en piñata föreställande politikern Annie Lööf (C). Det var en av Vänsterpartiets barnaktiviteter i Slottsparken under 1 maj.

Foto: RAKEL CHUKRI/SYDSVENSKAN Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X