Lönsamheten finns i öster

Det är fortsatt tungt för den globala bildindustrin. Nordamerika och Europa lider av hög överkapacitet och kan tvingas bomma igen flera fabriker för att möta konkurrensen från Sydostasien och Östeuropa. Det visar en ny undersökning från revisionsjätten KPMG. Samtidigt expanderar bilsäkerhetsbolaget Autoliv i Kina och höjer vinstprognosen för första kvartalet.

Under strecket
Publicerad
Annons

Revisions- och konsultbolaget KPMG har intervjuat 200 chefer inom den globala bilindustrin om deras framtidsförväntningar de närmaste fem åren. Finanskrisen slog hårt mot bilindustrin, som det senaste året har genomgått omfattande förändringar. Men trots nedlagda bilfabriker i både USA och Europa kommer branschen att behöva genomgå ytterligare förändringar för att motverka den höga överkapacitet som fortfarande finns, visar KPMG:s Global Auto Executive Survey 2010.

Drygt 7 av 10 intervjuade anser att det fortfarande finns en överkapacitet i den Nordamerikanska bilindustrin på 11–30 procent. Nästan lika många anser att det finns en lika stor överkapacitet inom den Västeuropeiska bilsektorn.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons