Annons
X
Annons
X

AF:s olika jobbstöd kan slås ihop till ett

Arbetsförmedlingens tiotalet olika anställningsstöd, som nystartsjobb och instegsjobb, bör slås ihop till en enda stödmodell. Förslaget lämnas inom kort till regeringen, uppger Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg i en intervju i Dagens Nyheter.

Av TT
Foto: Tomas Oneborg

Med det ska krånglet minska, och fler arbetsgivare ska få upp ögonen för hur billigt det är att anställa nyanlända och långtidsarbetslösa.

– I dag är stöden så många att det är svårt och tidskrävande även för våra egna förmedlare att fullt ut behärska alla olika varianter.

**För att stävja konkurrenssnedvridning **i vissa branscher, där lönesubventioner används för flitigt, vill Arbetsförmedlingen samtidigt införa hårdare prövning av vilka företag som kan få lönestöd och hur länge de ska kunna få det.

Annons
X

– Anställningsstöden är ett av de områden där näringslivet är som mest kritiskt mot förmedlingens arbete, och därför har vi valt att gå ganska radikalt fram, säger Sjöberg till DN.

– Det här innebär att det i framtiden blir otroligt mycket enklare för ett litet företag att anställa någon med stöd. Vi tänker oss att subventionerade anställningar fortsätter att växa.

Annons
Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X