Londons mässa för samtidskonst växer

I London har mässan för samtidskonst blivit en succé. I år har Frieze Art Fair utvidgats och en svensk gallerist finns med.

Under strecket
Publicerad
Annons

Succén var given då Amanda Sharp och Matthew Slotover, konsttidningen Friezes grundare, förra året drog igång Londons första mässa för samtidskonst. I år har Frieze Art Fair utvidgats än mer. I ett luftigt vitt och gigantiskt tält i Regents Park representeras tvåtusen konstnärer av etthundrafemtio internationella gallerier. Dock slank bara ett enda från Sverige igenom uttagningskommitténs högeligen selektiva nålsöga.

- Det känns spännande att vara med. Mässan betraktas redan som en av världens fyra största, konstaterar galleristen Magnus Karlsson.
Med sig till London har han verk av ett knippe i Sverige väl etablerade, men internationellt än så länge rätt okända, konstnärer, som Roger Andersson och Jockum Nordström. Och givetvis är avsikten att under de fyra frenetiska mässdagarna lansera dem på den internationella konstarenan. På förra årets mässa bytte verk för över femtio miljoner kronor ägare, den här gången hoppas arrangörerna på än högre siffror.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons